Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi er en afspændingsform, der kan afbalancere nervesystemet og aktivere kroppens egne ressourcer, bl.a. fordi bindevævet påvirkes.
Det er den del af nervesystemet, der hedder det autonome nervesystem afspænding kan påvirke. Det er delt op i det sympatiske nervesystem, som er det, man bruger, når man er aktiv, præsterer og bliver stresset, og det parasympatiske nervesystem, som er det, der er i gang, når man slapper af og restituerer.  Vi er hele tiden både påvirket både af det sympatiske og det parasympatiske nervesystem.
I kraniosakralterapibehandling og i afspænding kan vi stimulere til at blive mere parasympatiske.

Kraniosakralterapi er særlig god til tilstande i kroppen, hvor man oplever, det breder sig ud i kroppens andre dele eller påvirker vejrtrækningen, energiniveauet, søvnen, koncentrationen eller ens vante kropsopfattelse.

Skader og spændinger kan trække kroppen i ubalance, så den naturlige gennemstrømning af liv ikke har de bedste betingelser. Her kan kraniosakralterapi støtte kroppen, så den finder i balance igen.

Terapiformen er en meget blid behandling. Så de spændinger vi har, sjældent vil blive aktiveret under behandlingen og kroppen vil derfor ofte komme i en afspændt tilstand, hvor vejrtrækningen flyder og hvor anspændthed kan afbalanceres.

Kraniosakralterapi er en behandlingsform, hvor der arbejdes blidt med vores knogler, led, muskler og bindevæv (fascier).
Bindevævet omgiver og forbinder muskler, hud, knogler og organer. Det hæfter sig til ledkapsler, ledbånd og muskler. Bindevævet trækker tråde fra huden, gennem musklerne og ind til knoglerne og indre organer. Derfor overføres kræfter mellem muskler, led, knogler og hud gennem bindevævet.

Det er vores største sanseorgan og det er med til at drænere kroppen for væske. Det er det autonome nervesystem, der har kontrollen over bindevævet, så derfor påvirkes bindevævet ofte, når vi er presset fysisk eller mentalt.

Bindevævet får også muskler, knogler, ledbånd, hud, nervetråde, blodkar, organer mm. til at glide uden modstand i forhold til hinanden. Så når bindevævet er fortættet/klistret sammen så begrænses bevægelserne oftest og flowet af væsker i kroppen er ikke optimalt.

Så fordi bindevævet forbinder kropsdele og områder med hinanden, kan det betyde, at når man løsner og mobiliserer bindevævet i et område, kan det lindre problemer helt andre og uventede steder i kroppen.

Hvis du har en skade eller et problem i kroppen, vil dit bindevæv næsten altid være påvirket.