Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi kan afbalancere nervesystemet og aktiverer kroppens egne ressourcer. Derfor er metoden særlig god til tilstande i kroppen, hvor man oplever, det breder sig ud i kroppens andre dele eller påvirker vejrtrækningen, balancen, søvnen, fordøjelsen, koncentrationen eller ens vante kropsopfattelse.

Skader og spændinger kan trække kroppen i ubalance, så den naturlige gennemstrømning af liv ikke har de bedste betingelser. Her kan kraniosakralterapi støtte kroppen, så den finder i balance igen.

Terapiformen er en meget blid behandling. Så de spændingsreflekser vi har, vil sjældent blive aktiveret og kroppen vil derfor ofte komme i en afspændt tilstand, hvor vejrtrækningen flyder og hvor anspændthed kan afbalanceres.

Kraniosakralterapi arbejder med vores knogler, led, muskler, nervevæv og bindevæv (fascier).
Bindevævet omgiver og forbinder muskler, hud, knogler og organer. Det hæfter sig til ledkapsler, ledbånd og muskler. Bindevævet trækker tråde fra huden, gennem musklerne og ind til knoglerne og indre organer. Det er vores største sanseorgan og det er med til at drænere kroppen for væske.
Gennem bindevævet overføres kræfter mellem muskler, led, knogler og hud.
Da bindevævet forbinder kropsdele og områder med hinanden, kan det betyde, at når man løsner bindevævet i et område af kroppen, kan det lindre problemer helt andre og uventede steder i kroppen.

Bindevævet får muskler, knogler, ledbånd, hud, nervetråde, blodkar, organer mm. til at glide uden modstand i forhold til hinanden. Så når bindevævet er fortættet/klistret sammen så begrænses bevægelserne oftest og flowet af væsker i kroppen er ikke optimalt.

Hvis du har en skade eller et problem i kroppen, vil dit bindevæv næsten altid være påvirket.