Kraniosakralterapi

Kraniosakralterapi afbalancerer nervesystemet og aktiverer kroppens egne ressourcer. Derfor er metoden særlig god til tilstande i kroppen, hvor man oplever, det breder sig ud i kroppens andre dele eller påvirker vejrtrækningen, balancen, søvnen, fordøjelsen, koncentrationen eller ens vante kropsopfattelse.

Skader og spændinger kan trække kroppen i ubalance, så den naturlige gennemstrømning af liv ikke har de bedste betingelser. Her kan kraniosakralterapi støtte kroppen, så den finder i balance igen.

 

Kraniosakralterapi arbejder med vores knogler, led, muskler, nervevæv og fascier.
Fascier er det hvide bindevæv der omgiver og forbinder muskler, hud, knogler og organer. De ligger i overfladen og i dybden og omslutter vores muskler. Fascierne hæfter sig til ledkapsler, ledbånd og muskler. De trækker bindevævstråde fra huden, gennem musklerne og ind til knoglerne. Det er gennem fascier kræfter overføres mellem muskler, led, knogler og hud.
Det at fascier forbinder kropsdele og områder med hinanden, kan betyde, at når man løsner fascier i et område af kroppen, kan det lindre problemer helt andre og uventede steder i kroppen.

Terapiformen er en meget blid behandling. Så de spændingsreflekser vi har, vil sjældent blive aktiveret og kroppen vil derfor ofte komme i en afspændt tilstand, hvor vejrtrækningen flyder og hvor anspændthed kan afbalanceres.